CONSOL MERCADER

Psicòlegs a Figueres. Consol Mercader
Consol Mercader, psicòloga a Figueres.

Des de l’any 1999, que vaig acabar la llicenciatura de psicologia, estic treballant com a psicòloga-psicoterapeuta particular, a Figueres i Palau Saverdera, tant a nivell individual com grupal, especialitzant-me en Psicologia Analítica l’any 2002 (Master de la Universitat Ramón Llull). També estic en possessió de la titulació de Europsy (European Certificate in Psychlogy) otorgat per l’EFPA (European Federation of Psychologist’s Associations).

Anteriorment havia estudiat i exercit de Mestra (especialitat en Ciències Humanes) i m’havia especialitzat en Logopèdia, la qual cosa em resulta molt útil quan vénen pares buscant entendre què els està passant als seus fills.

Entenc que el psicòleg no pot tancar-se a la seva consulta, és necessària una presència i observació directa, amb la seva reflexió constant de les més diverses situacions de la vida humana, sense arribar a psicologitzar la vida. També cal estar en contacte amb altres companys supervisant els casos que creiem oportuns. Considero convenient la realització de trobades en les que, salvant el secret professional, diversos col·legues podem comentar en sessions clíniques el nostre treball, així s’enriqueix l’experiència professional i constitueix un camp de formació permanent, doncs, la responsabilitat terapèutica la sento unida a una formació constant.

La vida humana és procés, la de cada un de nosaltres i la de la humanitat com a conjunt, en l’àmbit proper i general. Cada persona que atenem és vida particular i identitat pròpia.

Entenc la vida com un tot interrelacionat i unificat més enllà de l’aparença del món de la dualitat fragmentada. Ja fa molts anys se’m va donar la possibilitat d’experimentar el gran Amor Infinit, Impersonal i Neutre que és Font de Vida i Creació que va agafant forma matèrica en el temps i espai amb la nostra dedicació, atenció i cura. Em refereixo a la Presència immutable i canviant alhora que mou i configura l’univers, la natura i tots els éssers. Tot està interrelacionat i té un sentit profund que s’escapa a la mirada dels ulls físics.

És cap aquest camí que crec que ens hem d’anar despertant tots; a una altra mirada de ser i de fer diferent. És cap a on dirigeixo la meva energia i és cap a on acompanyo a les persones que cerquen poder amplificar la seva consciència i poder desenvolupar el seu potencial latent en la recerca de l’Amor i la Llibertat.

Consol Mercader
Psicòloga amb consulta a Figueres, a Palau Saverdera i online

Col·legiada 12313
Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

Psicòloga a Figueres, Consol Mercader.